Antonescu’s last pictures

preview6.jpg

I’m sure that some of you already know the pictures and the history of this man but I have to publish these images here anyway. It is very strange for me to see the eyes of a man who will know he will die in the next minutes. In this kind of pictures I really identify the true power of photography. This man died more than 60 years ago but this touching face expression it is still printed and somehow alive.

“The execution took place on 1 of June 1946 at 18:03, on Jilava Jail. Antonescu requested to be executed by the army but he was refused. In the moment of shooting he saluted and  he falled. After, he raised himself on the right arm telling to the squad that they have to shoot again because he isn’t dead yet. The leader of the guardians shoot him with a pistol, this time directly in the head but the doctor didn’t confirmed the death so he shoot him one more time in the chest. Despite these measures, Antonescu still presented signs of life so the leader of the guardians had to shoot three or four times more with a rifle in the former marshal’s body. The death of the man was confirmed by the doctor at 18.15.” (source)

More about Ion Antonescu here


_______________________________________

Sunt sigur ca o parte dintre voi stiti deja imaginile sau istoria acestui om, cu toate astea tot trebuie le public. Nu stiu cum este pentru voi dar eu cred ca este foarte straniu sa vad privirea unui om ce realizeaza ca va murii in urmatoarele cateva minute. Din fotografiile de genul asta imi dau seama de adevarata putere a fotografiei. Omul asta a murit acum mai bine de 60 de ani dar impresionanta lui expresie a ramas tiparita si este oarecum vie.

“Executia maresalului Ion Antonescu a avut loc pe 1 iunie 1946 la ora 18:03, la Jilava. Ion Antonescu a cerut sa fie executat de armata, dar a fost refuzat. In momentul tragerii, Antonescu a salutat, dupa care a cazut. S-a ridicat pe mana dreapta zicand ca nu e mort si sa se traga din nou. Seful gardienilor l-a impuscat in cap cu revolverul, dar doctorul nu a confirmat decesul, asa ca a mai fost nevoie de inca un glont in piept. In ciuda acestor masuri, Antonescu si generalul Vasiliu mai prezentau semne de viata. Seful gardienilor a luat o pusca si a tras trei patru focuri in corpul lui Antonescu. Doctorul a constatat decesul maresalului in jurul orei 18:15.” (source)

Mai multe despre Ion Antonescu gasiti here


antonescu3.jpgantonescu.jpgexecutarea1ionantonescu.jpgexecutarea2ionantonescu.jpgexecutatiamaresaluluiionantonescu.jpgexecutarea3ionantonescu.jpgexecutarea4ionantonescu.jpgexecutarea5ionantonescu.jpgexecutarea6ionantonescu.jpgexecutarea7ionantonescu.jpgexecutarea11ionantonescu.jpgexecutia1maresaluluiionantonescu.jpg

download_all.zip

This entry was posted in legendary pictures, rare images and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Antonescu’s last pictures

  1. ktx says:

    romanii de atunci, romanii de acum… tot de toata p..a

  2. john says:

    cine a facut fotografiile?

  3. n30n says:

    ktx probabil este unul din ratatii care crede in ideea ca romanii au fost si sunt degeaba(incomparabili cu alte natii vestice) ,eh dragii mei , nu este asa , romanii au fost puternici ca stat, personalitate, putere militara si economica…dar toate aceste capitole luminate ale istoriei poporului roman au coincis cu o conducere totalitara din care faceau parte oameni cu coloana vertebrala , respect si intelegere a ideii ca viitorului unui stat este dat de actiunile din prezent!…acestia au fost Vlad Tepes , primul care a introdus notiunea de respect fata de bunul altuia prin frica , si Maresalul Ion Antonescu , acestia au facut dim (vorba aia) bici care mai si troznea… si ceausescu si-ar merita locul in acest monolog descriptiv,desi multi ar spune ca a infometat poporul,dar asta a fost urmarea dezinformarii practicate de securitate(daca stiti povestile cu Vaca zburata de colo colo) eh , sa fiu sincer nu am citit destul incat sa ma pronunt in legatura cu Vlad Tepes dar moartea domnului Maresal Ion Antonescu a fost o crima dezgustatoare la vestea careia poporul a fost lipsit de initiativa in a-l apara… cat despre Ceausescu ce sa mai , cine nu e prost si-a dat seama ca “revolutia” a fost o inscenare , eventual o lovitura de stat daca nu alta asasinare orchestrata de Rusi si Aliati nu de alta dar pana la urma cine nu mai avea datorii externe?…ROMANIA…cine vroia sa aduca in europa Petrol Sirian si Irakian? Ceausescu…cine facea bani?…pai cine…Romaniaaa…Cine naiba e romania sau ce e Romania?…o tara…o tara cu detoate si plina cu , oameni , nu prosti , ne , ne ,ne ,delasatori ,da , barfitori , da, este si orgoliu…mai nou doar personal ca cel national s-a perdut odata cu “revolutia” desi comunismul il sustinea artificial…ma rog…sincer acum dupa ce am scris atat , sper sa il mai si inregistreze …. daca da , probabil voi mai scrie urmatorul capitol dupa ce imi mai sparg nenorocitii astia de tzigani inca odata masina…dar asta e Romania de acum…traim in ea si asta ne ocupa tot timpul!!! (asta e proverb de acum in colo)

  4. moarte la [...] says:

    […] astia nenorociti merita sa putrezeasca in puscarie dupa ce k fac crime ne-au facut tara de ras si inca ne fac de ras daca mai traia antonescu ii scotea din tara si daca voiau sa ne conduca ei in tara noastra incepea razboiu si aia cu sabii cu topoare si noi ramanii cu mitraliere tancuri ce sanse aveau aia si ii impusca pe toti

  5. Mesajul de mai sus a fost cenzurat. Nu cred ca trebuie blamata o comunitate intreaga pentru greselile unora dintre mebrii ei. Chiar daca rata de criminalitate este foarte ridicata in randul lor, sunt convins ca exista si unii cinstiti. Greseli de genul acesta sau facut cu numeroase popoare de-a lungul timpului, inclusiv cu romanii. Legile trebuie indreptate impotriva criminalilor in mod nominal, nu impotriva unui popor.

  6. Bogdan says:

    @Alex, am pe undeva (si am mai specificat ieri intr-un post) filmuletul cu ultimele clipe ale Maresalului. La un moment dat se gasea pe DC++, asta in cazul in care este cineva interesat. Nu ca ar fi ceva usor de privit 🙁

  7. pai daca vrei, poti sa pui un link

  8. Bogdan says:

    http://www.bigupload.com/files/ZIW14S33OS/Executia_lui_Antonescu.avi.zip.html

    Sper sa mearga.. pe youtube nu au vrut sa-l accepte.
    Sa-mi dai si mie un raspuns daca ai putut sa-l iei.

  9. gigi says:

    sa se odihnasca an pace toti si aia care iau judecat si anpuscat sa […] an iad […] comuniste

  10. gigi says:

    […] de ce ami stergi ceam scris despre comunisti sa […] an iad tie frica?

  11. @gigi: mesajul tau a fost cenzurat, trebuie sa pastram un limbaj decent

Comments are closed.