Cum ajunge o fotografie celebra?

Unii fotografi incearca sa gaseasca o reteta pentru a realiza imagini celebre, o metoda ar fi ca fotografia sa fie aleasa pentru desktop-ul standard al celui mai raspandit sistem de operare… simplu, nu?

Fotografia a fost realizata de Charles O’Rear in Napa Valley, California si a ajuns sa faca parte dintr-o campanie publicitara Microsoft cu un buget de 200 milioane USD. Fotografia a fost folosita si pentru desktop-ul standard din sistemul de operare Microsoft XP.

Este interesant de aflat cat au costat drepturile de autor.

[sursa]

This entry was posted in legendary pictures and tagged , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Cum ajunge o fotografie celebra?

  1. Sorry pentru comentariile sterse, am avut un mic “accident”. Daca isi mai aduce aminte cineva ce si cum a scris, va rog sa retrimiteti.

  2. Da , este si aceasta o cale de a te face cunoscut !!!!Chiar si eu ma intreb cat au costat drepturile de autor ?!

  3. eny says:

    Trecand peste faptul ca este o poza de-a dreptul extraordinara, m-ati facut curios….. cat au costat drepturile de autor? 🙂

  4. anna says:

    o poza ff simpla de mare efect…less is better 😉 shi cat au costat drepturile de autor vad ca toti se intreaba acelasi lucru…:)) oricum alex(daca imi permiti sa-ti zic asa) 😛 felicitarii pt poze shi pt munca depusa…de ceva timp am inceput shi eu sa devin ineresata de acest hobby 😛 hhmm nujtiu cat talentata sunt dar imi place sa asc de la ceilalti sfarturi shi stuff like that…:):P…shi as vrea sa imi spui shi mie te rog ccare sunt cele mai bune programe pt fotografii :*:*:* as fi incantata daca miai lasa un raspp,,,,,ms daca ai citit tot 🙂

  5. nek says:

    Poza asta a facut inconjurul lumii , cu ajutorul bineinteles a celor de la Microsoft !

  6. Dragos says:

    Nu sunt poze, sunt fotografii!

    @cei_care_tot_intreaba_de_drepturile_de_autor

    In astfel de cazuri, ca de altfel in mai toate cazurile cand vine vorba de fotografie rights managed, se calculeaza un fee bazat pe expunerea pe care o are imaginea, pe durata de timp cat va fi folosita, etc.
    Iar avand in vedere aceste aspecte, as zice ca “Bliss” – fiindca asa se numeste imaginea asta celebra – ar fi putut costa cam oricat intre 500-500.000 dolari. Sigur a fost negociat un fee separat fata de fee-urile pe care le ia Charles O’Rear pe alte imagini Premium RM sau Standard RM de pe Corbis.
    Apropo, daca il cautati pe Corbis.com, aveti la dispozitie 65 de pagini cu imagini, cele mai multe dintre ele pur si simplu superbe.
    SAU poate ca a costat o suma modica spre infima, daca ne-am lua dupa acest articol: http://www.theinquirer.net/en/inquirer/news/2007/02/23/geezer-uncovers-windows-xp-wallpaper

    Si daca tot discutam, o mica biografie a acestui celebru fotograf:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_O'Rear
    si bineinteles mai multe informatii despre “Bliss”:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Bliss_%28image%29

    Si varianta lui Bill Gates, ca sa vedeti diferenta intre un amator si un profesionist:
    http://www.sebastien-mettraux.ch/english1.html

    Oricum, Microsoft a ales mai multe fotografii de ale sale si s-ar putea sa vorbim chiar de un deal en-gros 🙂
    Deasemenea, alte imagini asemanatoare, probabil facute in aceeasi zi, dar care nu au fost alese se pare de Microsoft (nici nu erau mai bune ca “Bliss”):
    http://www.nanourl.ro/sj421
    http://www.nanourl.ro/ec140
    (c) Corbis. All rights reserved.

    Si daca stau bine si ma gandesc, cum ziceam, fiind sigur o fotografie sub licenta rights managed si luata pe perioada de timp cat a fost folosita, s-ar putea sa fie disponibila din nou fiindca XP-ul nu se mai vinde oficial si Vista nu o contine asa ca…cine stie, poate o mai vedem folosita si cu alte ocazii 😀

Comments are closed.