New York Panoramas – 1900-1915

New York este, probabil, unul dintre cele mai fotografiate orașe ale lumii, dovadă stau și aceste imagini panoramice realizate în perioada 1900-1915. Evident, marii “zgârie -nori” aveau să apară mai târziu.

Sursa

This entry was posted in de pe net, rare images and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to New York Panoramas – 1900-1915

  1. Raiden says:

    Incredibil ce constructii inalte erau in NY la 1902, de exemplu. Inevitabil compar cu ce era atunci in Bucuresti. Era urbea pe care o regasim in scrierile lui Caragiale!
    Ontopic again: panoramele astea mi-au amintit de ultimele cadre din “Gangs of NY”, poate le stii, este vorba de o panorama a NY care se schimba, se indeseste si se inalta, pana ajunge la aspectul din zilele noastre. Foarte interesanta postare!

  2. adrian says:

    cum erau facute panoramele astea? in imaginea denumita “the getto” apare la legatura dintre cele doua imagini un personaj in mers. E clar ca fotografiile au fost facute simultan caci altfel cum putea sa apara pustiul in ambele fotografii, legat?

  3. adrian says:

    ghetto …

  4. alex_galmeanu says:

    @adrian: imi imaginez ca ar putea fi un sistem dublu-obiectiv, asemanator celor ce realizeaza fotografii stereo, numai ca nu sunt orientate catre acelasi unghi, ci cuprind incadraturi una in continuarea celeilalte, cu un mic decalaj de imbinare. sistemul ar putea expune ambele cadre pe o singura placa/film, simultan, la o declansare sincronizata

  5. Chris says:

    Era mai frumos atunci…

Comments are closed.