Help needed – Se cauta o strada – Update!

001Hai să vedem cine dintre voi va rezolva ghicitoarea aceasta. Vrem să identificăm strada, eventual clădirea din fundal, unde au fost realizate imaginile de mai sus. Încercăm să-l ajutăm pe unul dintre cititorii noștri, așa cum am mai reușit în alte câteva ocazii (aici și aici). Fotografiile sunt realizate în București, este singura informație pe care o avem de la posesorul imaginilor.

Update 03.04.2013

Avem și o posibilă concluzie trimisa de dl. Adrian Craciunescu, este un studiu interesant cu un rezultat cât se poate de plauzibil, pentru care îi mulțumim:

“Atasez o fotografie aeriana circa 1927 cu Piata Victoriei in care, in dreapta ar fi putut sa intre si locul cu pricina. Am si un fragment de plan din 1927, aerofotogrametria cuprinzand la limita si aceasta artera. Am notat cu o bulina neagra locul aproximativ al persoanelor fotografiate si am indicat cu o sageata directia. Sageata se suprapune aproximativ cu continuarea strazii Doctor Felix. Cred ca e acolo pentru ca in fundalul fotografiilor se vede o cladire inalta precum si unele mai joase ce par a fi retrase din aliniere. Combinatia s-ar putea regasi pe aerofotogrametrie in situatia marcata de mine cu doua “x”. Nu cred ca ma insel foarte tare, e putin probabil sa existe un alt loc ce ar intruni toate conditiile expuse mai sus. Daca mai adaugati la asta si faptul ca locuinta ar fi fost in preajma Pietei 1 Mai, cred ca ieseau la plimbare in zona.”

1927 Victoiei

This entry was posted in news, not especially on topic and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

37 Responses to Help needed – Se cauta o strada – Update!

  1. Once says:

    Pare la Sosea

  2. bogdan says:

    nici macar anul nu se stie?

  3. Dupa tipul de profil stradal și densitatea de case poate sa fie B-dul Magheru imediat dupa trasare (1920-1930). Se poate observa în a doua a fotografie ca, casele cu parter și etaj, retrase de la bulevard, sunt înlocuite cu o clădire moderna aliniata aliniamentului.

  4. George Buzi says:

    Bd Eroii Sanitari? Univ de medicina Carol Davila?

  5. DanielR says:

    Strada Uranus? Indiciu : panta, latimea strazii, copacii.
    Alt indiciu e directia umbrei (aflam orientarea). Alta ipoteza: dealul Mitropoliei
    Trebuie luata in calcul si ipoteza ca poza e developata invers.

  6. emilian says:

    splaiul unirii-facultatea de medicina veterinara bucuresti

  7. adrian says:

    Ceva e in neregula asa ca reiau reluarea ca “anonim” ca sa intre mesajul ca vad ca analizaistoricoarhitecturala nu trece …

    “Mai curand undeva pe Bonaparte, spre Piata Victoriei. Bulevarde cu acest profil cu “aleea calaretilor” cu arbori maturi si asfalt de latimea aia nu prea erau in Bucurestii anilor ’30 – cred ca fotografiile sunt din prima parte a anilor ’30. Bulevardul Magheru – Coltei si ulterior Bratianu nu a avut o astfel de sectiune cu arbori centrali iar cladirile par mai curand din zona mai periferica. Deci as spune ca e fie pe actualul Iancu de Hunedoara fie pe actualul Nicolae Titulescu intre Piata Victoriei si Banu Manta.”

  8. dilimancea says:

    tipul ala seamana cu mircea eliade.

  9. Andrei says:

    pozele sunt la cativa ani distanta, una de alta.
    avem o strada asfaltata – nu pietruita ,iar zona este una pietonala , fara tramvai.
    mai ca as zice ca nu sunt facute in Bucuresti.

  10. Arama Dan says:

    Cred ca mai degraba este o strada undeva in fosta zona Uranus. Oricum pare o zona veche, daca fotografia este facuta in anii 30, iar arborii fiind inalti, cred ca este un cartier vechi din Bucuresti, construit undeva pe la 1890 cel putin, iar faptul ca totusi casele nu sunt tipice pentru periferie, cred ca strada asta se afla undeva prin centru.

  11. DanielR says:

    presupunand ca sunt facute in Bucuresti, luand in calcul panta si umbra din poza din stanga locul se afla undeva pe malul stang al Dambovitei

  12. Diana says:

    Ma incurca panta si umbra. Umbra sugereaza ca sudul e inspre dreapta fotografiei. Gresesc?

  13. dr says:

    Muzeul Antipa

  14. vampiruca says:

    Merg pe Muzeul Taranului Roman

  15. Multumes frumos de comentarii.
    Fotografiile sunt realizate intre anii 1920-1930 in Bucuresti.
    Probabil este vorba despre zona Filantropia cum zice D-nul Adrian care este un mare cunoscator al arhitecturii.

  16. George says:

    Strada este de la est la vest. Nu poate fi nici Magheru, nici cea pe care se află Muzeul Țăranului Român.

  17. neagu says:

    Greu de spus unde se afla exact.

  18. DanielR says:

    pe malul drept al Dambovitei nu e , pentru ca umbra nu ar fi coerenta; pe malul drept umbra e credibila; Muzeul Taranului e pe teren plat, deci nu.

  19. pozedecat says:

    pentru ca nu pot comenta ca “adrian”, cu datele mele asociate a-craciunescu.blogspot, comentez cu vehiculul de wordpress:

    roxanaionescugab@yahoo.ca, multumesc pentru apreciere desi suna ca si cum ar fi in bascalie 🙂

    Am o idee si raman de acord cu ea. Cred ca este vorba (daca este sigur din Bucuresti) despre fosta Sosea, ulterior Bulevard al Basarabilor, azi Nicolae Titulescu, intre Doctor Felix si Muntii Tatra (fosta Turcului inainte sa fie sectionata de blocuri si pasajul de acolo). Deci ce se vede in spate ar fi aproximativ pe locul de peste drum de America House.

  20. Cătălin Mareş says:

    Nu-mi pot da seama ce stradă e, dar am remarcat că femeia din mijloc are aceiaşi pantofi în ambele fotografii. 🙂

  21. Andrei says:

    eu nu vad nici o panta

  22. cristi says:

    Cred ca fotografiile sant facute dinspre piata victoriei spre bd. aviatorilor, chiar la inceputul acestuia. Vezi doua randuri de pomi mari, bancile…Prima cladire din dreapta pare a fi fostul garaj al cc-ului comunist, apoi parca service auto…Daca nu gresesc inainte de razboi a fost cazarma militara sau ceva pe aici…

  23. DanielR says:

    @Andrei panta se vede cel mai bine in poza din stanga la casele din fundal — linia orizontala a ferestrelor fata de linia trotuarului, diferite; si ar mai fi si perspectiva, strazii care e mai accentuata in comparatie cu o strada orizontala

  24. Andreea Brutaru says:

    si eu cred ca este facuta undeva pe Bd Aviatorilor, La Sosea, cum era numit inainte 🙂

  25. POZEDECAT: nu era deloc vorba de bascalie ci pur si simplu va multumeam tuturora.

    Mai am citeva detalii despre locatia din BUcuresti: zona Filantropia, vis-a vis IRB ( actualul ENEL), acolo facea coltul tramvaiul nr.5 , cladirea a fost demolata in 1982 , in ea a locuit pictorul Nastea si era mascata de magazine mari inainte de demolare.

    Nu stiu insa daca aceste date se refera la zona din fotografii …..sau la alta locatie din Bucuresti.

    Este adevarat ca pozele sunt facute la un interval de 2-3 ani, stra-bunicul meu murise si stra-bunica era in doliu.

    Cred ca zona este Niculae Titulescu si va multumesc (pozedecat) caci caut de vreo 5 ani indicii….
    Incercare de “detectiva printre umbre”. Devenim cu totii detectivi eu mai putin avizata caci nu cunosc Bucurescii….

    Va multumesc inca o data !
    Gabriela.

  26. Andrei says:

    @roxanaionescugab@yahoo.ca :

    pozele sunt facute macar la 5-6 ani distanta, pe femei se vede cel mai bine trecerea anilor, 2-3 ani e prea putin ( si probabil se faceau pantofi mai buni atunci).

    acum da-mi voie sa te intreb: de ce s-ar fi pozat cei din familia ta in acelasi loc pe strada, la o distanta de cativa ani? era ceva special pentru famile in zona, in acest unghi?

    este foarte posibil sa fie in zona de care spui, pe Mihalache intersectie cu Dr.Felix si Banu Manta, vizavi de Enel, intr-o zona demolata in care acum avem blocuri.

  27. D-nul Andrei: Strabunica si bunicii au fost pozati de catre fotografi ambulanti care incercau sa faca un ban nu din alt motiv.
    Cred ca aveti dreptate de faptul ca intervalul intre fotografii este 5 ani si +
    Cele bune,
    Gabriela.

  28. pozedecat says:

    @Roxana, va trimit prin mail detaliile lamuritoare

  29. marius says:

    Prima fotografie ma duce cu gandul la Aviaotrilor sau Kiseleff.

  30. Va multumesc tuturora.
    Puteti sa-mi trimiteti detalii prin email, oricand sunteti mai mult decat bineveniti!
    Gabriela.

  31. tudor says:

    Din poza cu segeata reiese in mod clar ca e vorba de Pta. Victoriei. Se vad: in centrul pozei Palatul Functionarilor Publici, Palatul Sturdza in partea stanga a pozei si Muzeul Antipa spre partea dreapta. Prin urmare strada se afla in apropiere de Bulevardul Nicolae Titulescu, si ar putea fi vorba de strada Doctor Felix.

  32. Gabriela. says:

    Inca o data multumiri.

  33. Gabriela. says:

    INFORMATIE PRIMITA RECENT: in zona vilei stra-bunicilor facea coltul tramvaiul nr. 20 probabil pe actualul Banu Manta????

    Daca aveti vreo informatie despre acest lucru va multumesc anticipat.

    Gabriela.

  34. Eugen Coman says:

    Roxana draga,

    POATE Şİ İNVETİ SA SCRİİ ROMANEŞTE CACİ EŞTİ CAM ANAL-FABETA. DİSEARA NU MA AŞTEPTA CACİ AM O İNTİLNİRE CU O FOSTA GAGİCA CARE VİNE DİN AFARA SA MA VADA. AVEM REZERVARE LA HOTEL, NU NE CAUTA.

    PE MİİNE SEARA,

    PUİU

  35. Eugen Coman says:

    p.s.: daca vrei o partida in trei aşa cum ştiu ca iti place, aranjeaza pentru Paulica sa stea cu Nicu şi ma suni la uzina sa imi spui…
    al tau pui

Comments are closed.