Arta fotografică a lui Robert Doisneau

Screen Shot 2013-04-10 at 4.49.43 PM

Robert Doisneau (1912-1994) a fost un fotograf francez, pionier al foto-jurnalismului, alături de Henri Cartier-Bresson. Doisneau este renumit pentru fotografia Kiss by the Town Hall, o imagine care înfățișează un cuplu care se sărută pe o stradă aglomerată din Paris.

Începuturile lui Robert nu au fost tocmai sub auspicii favorabile. Tatăl său a murit în timpul Primului Război Mondial, iar mama sa a murit și ea la scurt timp după asta. Doisneau a fost adoptat de o mătușă care îl neglija, dar asta i-a permis să-și cultive pasiunea pentru fotografie de la o vârstă fragedă. La 16 ani, Robert Doisneau a devenit asistent foto.

Apoi a lucrat ca fotograf pentru fabrica Renault din Billancourt din 1934 până în 1939, când a devenit independent. În timul celui de-al Doilea Război Mondial, Doisneau a activat atât ca soldat, cât și ca fotograf. După război a lucrat ca fotograf pentru revista Vogue, din 1948 până în 1951.

Robert Doisneau a câștigat premiul Kodak în 1947, apoi premiul Niepce în 1956. A lăsat în urma sa o colecție de peste 450.000 de negative.

Sursa: The Phoblographer

This entry was posted in de pe net and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Arta fotografică a lui Robert Doisneau

  1. DanielR says:

    probabil veti fi dezamagiti sa aflati ca fotografia cu cuplul care se saruta a fost regizata

Comments are closed.