România de la început de secol XX în cărțile poștale expediate de un soldat germa

n

IMG_0010

Vă invităm să admirați un album inedit alcătuit din cărți poștale trimise în anii 1917-1918 de către un soldat german familiei sale din Chemnitz. Destinatarul este Frau Emma Weinreich. Fiecare mesaj de pe cărțile poștale începe cu “Draga mea” sau “Dragă Emma, dragă Fiule”.

Multe din aceste cărți poștale poartă semnătura fotografului O. Miehlmann, din Hamburg, iar majoritatea au fost expediate din București.

Ilustratele prezintă țărani pitorești în costume naționale, caravane de țigani, turci pe malul Dunării, tineri sași, mașini de epocă, vânzători stradali,  case tradiționale cu pridvor, Castelul Peleș și Comandamentul German din București (Ministerul Lucrărilor Publice), un călugăr citind pe o bancă, culesul viilor.

Sursa: Povești Săsești

Mulțumim, Monica Ilea!

This entry was posted in de pe net and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to România de la început de secol XX în cărțile poștale expediate de un soldat germa

n

  1. Impresionante imaginile. Mulțumesc!

  2. Am putea-o numi perioada romantica. Superba galeria de imagini!

  3. Pingback: POSTCARDS: România pitorească | Romanian Itineraries

  4. Vă invităm să admirați un album inedit alcătuit din cărți poștale trimise în anii 1917-1918 de către un soldat german familiei sale din Chemnitz. Destinatarul este Frau Emma Weinreich. Fiecare mesaj de pe cărțile poștale începe cu “Draga mea” sau “Dragă Emma, dragă Fiule”.

Comments are closed.