Vestul Sălbatic american fotografiat acum 150 de ani

După ce a documentat Războiul Civil American (1861-1865), fotograful Timothy H. O’Sullivan a pornit într-o călătorie spre vest, de unde s-a întors cu niște imagini de neprețuit, probabil primele fotografii ale legendarului “Vest Sălbatic” american.

Călătoria lui O’Sullivan spre vest face parte dintr-o serie de expediții finanțate de guvernul american, care au avut loc din 1867 până în 1869. La aceste expediții au luat parte oameni de știință, soldați, artiști și fotografi care aveau sarcina comună să descopere modurile în care puteau fi folosite resursele naturale ale zonei. Contribuția lui O’Sullivan a fost să fotografieze enormitatea acestui ținut.

În imaginile sale apar nativi americani, dar și colonizatori de-abia ajunși acolo, dar care deja își lăsau amprenta asupra regiunii. Dar mai mult decât orice, O’Sullivan a reușit să imortalizeze în fotografiile sale frumusețea vestului american de la mijlocul secolului XIX.

Sursa: Exposure Guide

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

5 Responses to Vestul Sălbatic american fotografiat acum 150 de ani

  1. flavius says:

    Salut. Urmaresc blogul tau de vreo luna (de cand l-am descoperit)timp in care l-am devorat.
    Nu stiu de unde ai pozele acestea, dar sunt uimitoare. De mic copil am citit colectiile lui Karl May si imaginatia-mi atingea cote uimitoare pentru a incropi cat de cat un parfumul unui loc sau unei persoane descrise in acele romane. Iata astazi poze… adevarate comori.
    Iti multumesc.

  2. Pingback: Legături #114 | ArTiStul mă semnez

  3. cip says:

    foarte tare.ar fi interesant de vazut cum arata acele locuri astazi.multumiri pt efortul de a tine in viata acest site.

  4. coolmann53 says:

    Imagini de nepretuit.!!!! Mersii!

  5. bogdan says:

    Imaginile sunt intr-adevar niste comori si sunt cu atat mai interesante cu cat sunt facute intr-o perioada cand imaginile despre vestul salbatic abia incepusera sa apara. Inaintea acestora erau doar picturi ale unuor artisti care, dupa cumpararea Lousianei in 1803, au inceput sa mearga impreuna cu expeditiile exploratorilor in teritoriile vestului salbatic, un vest al populatiilor indiene care inca nu facusera cunostinta cu oamenii din est. Desi alb negru, aceste nepretuite fotografii mi-au adus aminte de picturile unor artisti (Caitlin, Bodmer, Miller, Bierstadt etc) care au reusit sa surptinda frumusetea salbatica si inca neatinsa a marelui vest. Felicitari pentru inititiativa!

Comments are closed.