Evoluția fascinantă a Parisului. Atunci și acum, 1910 – 2013.

Când vine vorba de capitalele Europei, din cauza reglementărilor extrem de stricte, rata de schimbare a peisajului urban poate fi foarte lentă. Uneori, acest lucru este cel care creează farmecul acestor orașe cu centre vechi conservate, unde clădirile au rămas aceleași de sute de ani.

Recent, site-ul de știri Rue89 a apelat la ajutorul fotografei Audrey Cerdan pentru a fotografia străzile Parisului modern pentru realizarea unei galerii comparative.

Această galerie cuprinde fotografii cu farmacii, chioșcuri de ziare, băcănii și locuri cunoscute ale Parisului, de la începutul anilor 1900 și până în 2013. Unele peisaje s-au schimbat dramatic, în timp ce altele au rămas aproape neschimbate. Cert este că fiecare imagine ne oferă o privire fascinantă a evoluției a Parisului, unul dintre cele mai frumoase și vizitate orașe din lume.

……………

Porte Saint-Denis

……………

Passage du Caire

……………

 Rue d’Aboukir

……………

Port d’Austerlitz

……………

Rue Basfroi

……………

Rue des Martyrs

……………

Rue du Pas-de-la-Mule – Boulevard Beaumarchais

……………

Rue Xavier-Privas

……………

Rue Puget – Rue Lepic

……………

Rue de la Roquette

Surse: So Bad So Good & Rue89

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Evoluția fascinantă a Parisului. Atunci și acum, 1910 – 2013.

  1. Ordessis says:

    Este interesant ca desi am vizitat Parisul, atunci cand ma gandesc la Paris am in minte imagini de genul celor din 1914-1918…Cred ca Parisul era ma linistit atunci, poate chiar mai vesel..

  2. pozedecat says:

    Detaliile erau si la ei mai simpatice inainte de renovari. Au disparut treptat acele obloane de lemn sau metalice caracteristice si care se mai vad in Bucuresti la unele case de I.D.Berindei. La perechea Rue Aboukir e cel mai clar aspectul asta.

  3. Chris says:

    Arata mai bine in 1914….ce renovari de prost gust….deci se ntampla si la ei dar nu chiar asa de rau ca la noi in Bucuresti (unde se demoleaaza de tot si se construiesc blocuri hidoase), de aceea este interesant de vazut si un Bucuresti 1914-2014 !!!

Comments are closed.