Zona Graffiti – 15 fotografii rare cu metroul din New York, 1981

În anii ’80, New York era un loc foarte diferit de orașul care este acum. Avea reputația unei metropole murdare, dominată de infracțiuni. Iar acest lucru era cât se poate de evident în trenurile și stațiile de metrou din oraș, un spațiu care și-a creat imaginea de loc ce ar trebui mai degrabă evitat.

Dar pentru fotograful Christopher Morris, pe atunci, în vârstă de 22 de ani, metroul împânzit de graffiti din New York a devenit o oportunitate de a fotografia subiecte imposibil de descoperit la suprafață.

Recent, Morris a redescoperit fotografiile pe care le-a realizat în 1981, după ce a citit un interviu cun un graffer-ul Tracy, care a activat în anii ’80 la metroul din New York.

Fotografiile lui Morris ne oferă o perspectivă fascinantă asupra unei metropole care, în anii ’80, pulsa cu un alt tip de energie, mai frenetică și periculoasă decât în prezent.

Sursa: http://lightbox.time.com/

This entry was posted in de pe net. Bookmark the permalink.

2 Responses to Zona Graffiti – 15 fotografii rare cu metroul din New York, 1981

  1. Pingback: 3 februarie 2014 | paradigma.ro

  2. Pe langa metroul murdar eu zic ca mai vedem si libertatea de exprimare.
    Ce diferenta intre NY si Romania acelor ani, aproape ca nu iti vine sa crezi. Ei ascultau muzica cu walkman iar noi trebuia sa caram in spate MAG-ul.

Comments are closed.