Aceasta este prima fotografie din istorie în care apare un om

La prima vedere, nimic remarcabil. O scenă alb-negru într-un oraș pustiu, realizată cu ajutorul unui procedeu fotografic primitiv. Dar această imagine realizată în Parisul anului 1838 este considerată a fi cea mai veche imagine în care apare o ființă umană.

În colțul din stânga-jos al imaginii puteți observa un om în timp ce stă pentru a-i fi curățate cizmele. Lustragiul este de asemenea în imagine, dar mult mai greu de observat.

Fotografia a fost realizată de Louis Daguerre, cel care a inventat dagherotipia, un vechi procedeu de fotografiere care fixa imaginile cu ajutorul camerei obscure pe o placă de cupru argintată.

Timpul de expunere pentru această imagine a fost de aproximativ șapte minute. Străzile apar pustii deoarece omul care își curăța cizmele și lustragiul erau singurele persoane nemișcate de pe stradă. Ceilalți oameni de pe trotuare și trăsurile trase de cai se mișcau mult prea repede pentru a fi captați în imaginea care prezintă Boulevard du Temple, o zonă la modă în Paris, la acea vreme.

Sursa: Mashable

This entry was posted in de pe net. Bookmark the permalink.

One Response to Aceasta este prima fotografie din istorie în care apare un om

  1. Interesant si educativ!

Comments are closed.