Cum arăta viața unei comunități din Bucovina în 2001. Fotografii de Josef Koudelka.

Femei bucovinence de credință ortodoxă participă la o slujbă religioasă

Femei bucovinence de credință ortodoxă participă la o slujbă religioasă

Josef Koudelka este un cunoscut fotograf ceh care, în 1968, a realizat un proiect de fotografiere a comunităților de țigani din România și Slovacia. Aceste fotografii aveau să fie adunate în Cartea “Țiganii”, publicată în 1975.

Conform wikipedia, dezolarea, pustietatea, plecarea, disperarea și alienarea sunt teme comune în activitatea lui Josef Koudelka.

În 2001, Josef Koudelka fotografiază din nou viața unei comunități de țigani din Bucovina.

Detaliile pe care fotograful ni le oferă sunt foarte puține. Koudelka nu ne dezvăluie numele satului în care a realizat fotografiile, dar din peisajele prezente în imagini, putem deduce că este vorba de un sat de munte.

Fotograful ne precizează că este vorba de o comunitate de țigani, iar perioada în care Koudelka a realizat fotografiile este în Săptămâna Mare a Paștelui din aprilie 2001.

În imaginile lui Koudelka o să observăm rolul religiei în viața comunităților rurale din România și modul în care oamenii se unesc în jurul unor evenimente importante cum sunt înmormântările și sărbătorile religioase.

Surse: MAGNUM PHOTOS, Reddit, Wikipedia

This entry was posted in de pe net and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Cum arăta viața unei comunități din Bucovina în 2001. Fotografii de Josef Koudelka.

  1. anabel2014 says:

    Eu te inteleg omeneste ca esti pasionat de fotografie, dar chiar sa scrii… Patriarhul Nikon !!!!!!

  2. alex_galmeanu says:

    Ciudat lucru, greu de crezut, dar Patriarhul se pare ca Nikon se numeste 🙂 https://en.wikipedia.org/wiki/Patriarch_Nikon_of_Moscow
    Acceptam scuzele pentru ironia de mai sus, intelegem ca uneori e greu sa-i dai o cautare in Google, mult mai usor sa scrii un comentariu.

Comments are closed.