Portrete de femei 1960 -1980

Este 1 Martie, nu putea fi vorba de un moment mai bun. Am descoperit prin arhiva diverse portrete ale unor femei realizate cu 30, 40 sau chiar 50 de ani in urma. Este un material documentar din care reies multe detalii legate de modul in care evolua viata in perioada comunista. Vestimentatia, expresia, contextul, toate sunt foarte relevante. Este necesara chiar si o comparatie cu un articol mai vechi despre femeile de la 1900.

Vorbim de anii 60 ce inca mai prezentau urme ale sovietizarii din decada precedenta, de anii 70 cu usoara deschidere spre occident, dar si de anii 80 cu greutatile economice si cultura progreselor agricole… la hectar.

La multi ani de 1 Martie!

This entry was posted in Colectia Alex Galmeanu, rare images and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Portrete de femei 1960 -1980

  1. armyuser says:

    Mulţumim pentru imagini, Alex!

    În imaginea 9446, una dintre sărbătoritele noastre este fotografiată în faţa renumitului CIFA-102, calculator realizat la Institutul de Fizică Atomică în 1964. Amuzant şi uimitor este faptul că performanţele acestui calculator echipat cu tuburi electronice şi diode semiconductoare au fost depăşite în prezent de câteva milioane de ori chiar şi de către laptopul meu vechi de câţiva ani.

  2. Ana-Maria says:

    In unele fotografii este frapanta impresia de cinematografie. Acestea par similiare cu imaginile din filmele lui Hitchcock, stil preluat de Alex Prager.

  3. Olivia says:

    Multumesc pentru aceste poze!
    Cel mai mult imi place cea cu Mamica ce-si hraneste puiutul cu biberonul!

  4. Silvia says:

    In ante-penultima poza nu este Doina Badea?
    Blonda, coafata frantuzeste, tipic pentru anii ’60, in rochie neagra, fara mineci…Din ce mi-aduc aminte, mama mea avea un disc al cintaretei, pe a carui coperta era chiar aceasta poza….

  5. Rux says:

    Super colectia! Ar fi interesant de continuat arhiva. Poza 9353 e favorita mea – secretara hippy cu Carpati pe birou 🙂

  6. Andrei says:

    Este foarte interesanta evolutia modului in care o persoana se prezinta in societate.
    Cand stai sa te uiti la poze vechi parca persoanele arata ciudat dar pentru acele timpuri poate erau considerate frumoase.

  7. Stefan says:

    Din cate imi aduc aminte am vazut la Discovery niste explicatii pe marginea unor fotografii. Genul de fotografie al anilor 80 (asta mi se pare reprezentativa https://www.muzeuldefotografie.ro/wp-content/uploads/2011/03/MG_9325.jpg) are un anume tip de efect care are un nume. Ei bine, nu mi-l amintesc. Stie cineva cum se obtine in timpul nostru? Ceva mai repede, sa nu ma puneti sa iau filme celuloza si aparat cu film. In photoshop sau alt program.

  8. Anita Berkeczi says:

    Imi place poza 9353 fata de la birou,cu multe dosare,cu tigari ;Carpati pe masa,oare le ce sau la cine se gandea saraca….

  9. Valeriu says:

    Cu toate sunt foarte frumoase si femei adevarate. Putine fete/femei de genul acesta mai gasesti in zilele noastre.. acuma toate is pe bara in club.. fara nici o ofensa..

  10. Suteu Florin,Medias, judetul Sibiu. says:

    Poate fata de la birou se gandea daca o sa o bage in seama seful ei, casatorit si cu familie!
    Foarte frumoase pozele!

  11. Preferata mea e imaginea 9380. De altfel toate fotografiile sunt superbe si ma bucur enorm ca am gasit acest site!

Comments are closed.