Bucuresti 1985 – 2011

Uite așa, de dragul comparației, dar și pentru că am avut ocazia, am refăcut dintr-un unghi asemănător, o panoramă a Bucureștiului anului 1985. Schimbările le intuim cu toții, mai ales pe cele evidente, dar mai sunt multe detalii ce scapă fără șansa unui termen de comparație. Ar fi lucruri de zis, vă voi lăsa pe voi, sunt sigur că vor fi destui ce au încă plăcerea descoperirii, enjoy!

Găsiți fotografiile hi-res în playerele de mai jos.

This entry was posted in Colectia Alex Galmeanu and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

32 Responses to Bucuresti 1985 – 2011

  1. Răzvan says:

    Wow! Îmi place f mult panorama de sus pentru că e singura fotografie cu clădirea fostului hotel Modern așa cum arăta înainte de modificarea fațadei survenită după 1991 pe care am putut-o găsi. Are cineva idee unde aș mai putea găsi alte fotografii ale clădirii respective?

  2. Doru says:

    Mai mult gunoi depozitat pe terasa cladirii din dreapta-jos 🙂

  3. claudiu says:

    Am eu impresia ca nu mai ai nimic de spus in legatura cu acest site, cred ca din lipsa de poze noi ai inceput sa faci fel de fel de chestii … 2 luni sa nu mai bagi nimic pe site e mai mare rusinea 😐

  4. alex_galmeanu says:

    @claudiu: ba mai am o arhiva intreaga, timp nu am. tot ce fac aici este probono, din placere si pasiune, in timpul liber. uite, daca tot ai ridicat problema, te invit sa scrii si iti pun si materiale la dispozitie. 😉

  5. nardi says:

    @Claudiu
    Nu suntem putini cei care urmarim acest site de cativa ani buni. Il urmarim cu multa placere si ne-a adus multe ore frumoase in timpul nostru liber. Lenswork iti ofera o data la doua luni o revista (excelenta, dealtfel) pe bani. Daca omul asta din spatele muzeului de fotografie va mai fi in stare sa ne ofere noua – pasionatilor de imagini ale Bucurestiului si nu numai – un update gratuit macar o data la trei luni, in care nu va face altceva decat sa ne impartaseasca sincer din bucuria pasiunii sale, consider ca tot ar fi “mai mare admiratia” pentru un astfel de site.

  6. Andra says:

    de acord cu nardi. in plus, juxtapunerea celor 2 panorame e binevenita, e un prilej de a zabovi cu incantare pe imagini si a descoperi cat de mult evolueaza un oras in spatiul (totusi mic) a numai 20 de ani.

  7. Andra says:

    Offtopic: am descoperit recent, aventurandu-ma pe o straduta dubioasa din spatele magazinului Cocor, o reclama veche (la Citroen), care m-a fascinat instantaneu. poze, aici: http://www.rezistenta.net/2007/10/strada-baia-de-fier.html. Nu-mi vine sa cred ca nu am descoperit-o pana acum, e literalmente la cativa pasi de buricul targului.
    Pe net am gasit 2 variante de istorie: una spune ca reclama ar fi originala, pictata prin anii ’20-’30, iar cealalta, ca a fost pictata in anii ’70, pentru unul din filmele lui Sergiu Nicolaescu. Se intampla cumva sa stii care e adevarul?

  8. alex_galmeanu says:

    @andra: stiu! am trait 21 de ani pe o strada din apropiere. reclama a fost realizata pentru filmari. intreaga strada a fost decorata in maniera interbelica. sa fi fost prin 1985, nu mai devreme. imi aduc aminte ca i-am vazut pe cei desenau reclama aia.

  9. El says:

    Foarte tare :)).

    Cu siguranta mai putin verde in poza color :(.

  10. Alexia says:

    prima poza e mai veche de `85..are cu cel putin 15 ani mai mult. in ea nu apare intercontinentalul (care a fost construit intre `68 – `70)…n-a sesizat nimeni asta?

  11. alex_galmeanu says:

    @alexia: Hotelul Intercontinental nu apare pentru ca fotografia este realizata chiar de la unul din balcoanele acestuia.

  12. Ciupanezul says:

    La multi ani si multa sanatate sa ai. Fie ca Anul 2012 sa aduca numai fericire, bucurii si bunastare in familie.

  13. vlad says:

    Imi pare rau ca si acest site continua pura traditie romaneasca de a lasa lucrurile facute pe jumatate.

  14. andrei alex says:

    Salutare!

    De ceva vreme caut cu sete fotografii ale bulevardului Lacul Tei de dinainte de 1982. Stiu ca inainte de constructiile blocurilor dinspre Barbu Vacarescu, pe acest bulevard trecea tramvaiul si erau case de cealalta parte a parcului, sau in fine, a fabriciide caramida. Ma ajuta cineva cu fotografii sau informatii dspre acest bulevard?

    Merci mult de tot!

  15. Marian Chivu says:

    Cat de mult s-a schimbat Bucurestiul ….

  16. Ştefan says:

    Şi eu caut de înnebusc poze cu Fabrica de cărămidă “Tonolla (Tonola)”.
    Tramvaiul 9 care a circulat pe Bd. Lacul Tei până în sept. 1962 întorcea înainte de calea ferată (întoarcerea se realiza în triunghi).

  17. Mihai says:

    Foarte tare! Urmaresc de multa vreme site-ul si mai ales imaginile vechi. Habar n-aveam ca in ’85 nu era inca Interul 😀

  18. andrei says:

    Interul a fost construit in ’71! s-ar putea sa nu te uiti bine in poze 🙂

  19. dan61 says:

    Interesant…cu citeva minute in urma am vizionat interviul de pe TV Romania Cultural…Garantat 100 %….am aflat de site si am intrat….am vazut cele doua fotografii, cea din Bucurestiul anilor 1985 si cea din 2011… Par facute din acelasi loc….si in una din ele lipseste Interul….deci explicatia cu fotografia din balconul Interului pare putin hazardata….dar….poate frumuseatea se afla in ochii privitorului…..

  20. alex_galmeanu says:

    @dan61: hotelul intercontinental nu se poate vedea atat timp cat fotografia este realizata din hotelul intercontinental. el nu se vede in nici una din fotografii, nici in cea recenta :))

  21. Alex says:

    Si eu am crezut ca vad Intercontinentalul in poza color, dar cladirea respectiva (in dreapta sus) este turnul de la Armeneasca.

  22. Whisper says:

    Cam lipsit de viata , e stranie panorama.
    Ce bine ar da niste verdeata pe ici pe colo.

  23. valentin says:

    Din pacate nu s-au schimbat prea multe 🙁

  24. Bilete avion says:

    Foarte mari diferențe parcă nu sunt. Doar că acum avem mai puțină verdeață și ceva mai multe clădiri și ceva mai înalte. Foarte tare ideea!

  25. Indira says:

    Parca arata mult mai bine Bucurestiul de alta data, mult mai curat si mai bine intretinut

  26. Luiza says:

    Imi place tare mult comparatia de panorame 🙂

  27. Daniel says:

    Aceste poze imi trezesc amintiri din copilarie 🙂

  28. Ionut says:

    Cand mai ai timp si vrei sa mai pui poze…
    Frumos!

  29. Alin says:

    Impresionanta ideea!
    O fotografie buna pentru bucuresteni si o idee buna pentru alte orase.

  30. E superba panorama, e buna ideea. Ar fi frumoasa o comparatie cu orice oras.

  31. Pingback: Paspartu te provoacă să fotografiezi Bucureștiul tău – concurs în cadrul Street Delivery | Asociația Paspartu

  32. cornel dobrescu says:

    alutare tuturor , are cineva poze cu zona statiei piata sf.gheorghe fosta piata 1848 din bucuresti ?
    Am nevoie neaparat va rog de poze cu aceasta zona fie ele alb-negru sau color . Cine are fotografii cu aceasta vedere ,chiar daca unghiul este un pic diferit va rog sa imi dati un mesaj . Va multumesc , pasionatilor de fotografie .

Comments are closed.