Albumul Auschwitz – singura dovadă foto a exterminării evreilor

268_34-36_2

Albumul Auschwitz este o colecție unică de fotografii realizate în interiorul lagărului Auschwitz-Birkenau, singura dovadă foto a procesului de exterminare a evreilor care a avut loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în afară de trei fotografii clandestine făcute de membri ai Sonderkommando.

Identitatea celui care a făcut fotografiile nu a fost determinată cu exactitate, dar se presupune că este vorba despre doi oameni ai SS-ului responsabili de amprentarea și identificarea evreilor care nu erau selectați pentru gazare.

Imaginile urmăresc debarcarea din vagoane, și procesul de selecție a evreilor din Ungaria ajunși în lagăr în vara anului 1944 precum și grupurile celor care au fost declarați apți pentru muncă și ale celor condamnați la moarte. Faptul că albumul nu a fost distrus este remarcabil, având în vedere eforturile depuse de naziști pentru a șterge orice dovadă în legătură cu procesul de exterminare a evreilor.

La fel de fascinantă este și povestea descoperirii lui. Lily Jacob a fost selectată pentru a munci la Auschwitz în timp ce restul membrilor din familia sa au fost trimiși spre camerele de gazare. Apoi Auschwitz a fost evacuat de naziști de teama ofensivei sovietice. Aflată în convalescență într-o baracă a SS-ului din lagărul Nordhausen-Dora, Lily Jacob a găsit albumul în care erau și fotografii cu ea și cu rudele sale într-un dulap de deasupra unui pat. Coincidența este uimitoare având în vedere că lagărul Nordhausen-Dora, se afla la 640 de kilometri de Auschwitz.

Sursa: Yad Vashem

This entry was posted in de pe net, Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

23 Responses to Albumul Auschwitz – singura dovadă foto a exterminării evreilor

  1. Andrei Luminescu says:

    Cutremurator

  2. Marius says:

    Cuvintele sunt de prisos…

  3. voicilaromeo says:

    si nu pot sa nu ma intreb…………. DUMNEZEU UNDE ERA????????????

  4. Claudiu says:

    voicilaromeo: Dumnezeu era in fiecare dintre ei, rasticnit, batjocorit, scuipat, palmuit, infometat, insetat, inchis, omorat. Si mai era intemnitat si in sufletele asupritorior. Dumnezeu nu este un BOSS ce sta in CER si nu-i pasa ce se intampla te Pamant. Dumnezeu este in fiecare dintre noi si se bucura cu cei ce sunt buni, si se intristeaza cu cei ce nu-L recunosc, si sufera cu fiecare in parte pana la a doua venire a Sa cand va judeca lumea pentru vesnicie. Pana la judecata, este mereu cu noi, in noi ascuns in sufletul nostru si isi face simtita prezenta prin constiinta noastra, mai ales cand aceasta te mustra cand ai facut un lucru rau. Cine te mustra?, al cui este glasul ce-ti zice “ai gresit, chiar daca nu vrei sa recunosti”… este vocea lui Dumnezeu in noi. Si daca aici pe Pamant unde omul traieste o viata limitata, scurta si amestecata cu durere, in vesnicie va gusta adevarata bucurie. Cu siguranta toti cei asupriti aici acum se bucura vesnic. Dumnezeu nu intarzie sa plateasca niciodata.

  5. Atunci cand este evitat un eveniment nasol, Dumnezeu e la carma si are grija. Cand are loc evenimentul nasol, desigur ca Dumnezeu il permite pentru a-ti testa credinta/a-ti ofera rasplata mai tarziu. Vad ca nu exista nicio situatie in care sa nu fie perfect justificata actiunea lui Dumnezeu.

  6. contibutii pentru adevar says:

    In ce fel demonstreaza fotografiile de mai sus existenta camerelor de gazare si a presupuselor exterminari? Nu inteleg exact cum si chiar as vrea sa aflu mai multe, sa ma lamuresc.

    Titlul acestui post “Albumul Auschwitz – singura dovadă foto a exterminării evreilor” suna usor sarcastic – cred – si pentru aparatorii versiunii oficiale a Holocaustului. Daca astea sint singurele dovezi foto ale acestor presupuse crime care au cutremurat intreaga istorie a omenirii atunci avem o problema. Nu stiu despre domniile voastre insa eu unul nu le pot considera suficiente, ceva imi spune ca nu e in regula ca dovezile sa se reduca la doar atit.

    Documentarea mea contine intre altele si cele enumarate mai jos. Mi-as dori ca fiecare pentru el sa arunce o privire critica asupra acestor argumente si sa nu se lase prada mitului intangibilitatii cercetarii istorice asupra unui eveniment de o asemenea presupusa cruzime, unicitate si anvergura.

    Care este motivul pentru care, in multe din statele Europei, nu este acceptata nici o cercetare istorica care dezminte versiunea oficiala fara a fi etichetata ca fiind “negationista”?

    Nu am mai auzit pina acum ca cercetarea asupra unui segment istoric sa poate fi oprita si de catre cine, cine decide acest lucru? Cautarea adevarului nu poate fi oprita, mai ales cind acest lucru se face abuziv, limitind drepturile cetatenilor.

    Mai grav, acest tip de abuz a fost legiferat in mai multe tari din Europa, incluzind Romania.
    [Ordonanta de urgenta 31/2002, (art. 6) http://www.clr.ro/rep_htm/OUG31_2002.htm modificată şi aprobată prin legea nr. 107/2006]

    O scurta lista a unora din argumentele care lasa loc indoielilor in ce priveste versiunea oficiala a Holocaustului:

    Holocaustul romanesc

    Discursul Prof. Dr. phil. Dr. h.c. mult. Vladimir Iliescu la Academia Romana. (14 feb. 2013)
    http://www.tunesbaby.com/dm/?x=xxk9pl
    http://www.youtube.com/watch?v=dBojB_sEhXA (declaratie)
    Vladimir Iliescu, concediat de la Universitatea din Aachen din functie onorifica. (15 martie 2013)
    http://www.jta.org/news/article/2013/03/15/3122131/german-university-fires-professor-for-denying-holocaust
    *
    Iosif Toma Popescu denunta campania holocaustica contra Romaniei.
    http://www.art-emis.ro/jurnalistica/1474-contra-defaimarii-romaniei.html

    Holocaustul international

    “The original 1946 edition (of three-volume International Red Cross Report) did not even talk of ‘extermination’ or ‘death camps’ but after the emotional impact of the Nuremberg trials the Red Cross felt compelled to introduce into the expanded 1948 Report several, very cursory references to ‘death camps’ (Vol. 1 p. 641) and ‘extermination camps’ (Vol. I p. 645).
    However, no means of’extermination’ is indicated.

    In all its 1,600 pages the three-volume Report does not even mention such a thing as a
    ‘gas chamber’. It acknowledges that Jews, like many other wartime nationalities, suffered rigours and privations, but’ its complete silence on the subject of’gassings’ is ample refutation of the ‘Holocaust’ legend.

    In fact, in a Nov. 22, 1944, letter to U.S. State Department officials about the visit, the Red Cross said: “(We) had not been able to discover any trace of installations for exterminating civilian prisoners…”
    http://truedemocracyparty.net/2012/06/red-cross-expose-jewish-holocaust-hoax/
    *
    An International Red Cross Document confirms that 271 thousand people died in the German Concentration camps during World War 2. Not 6 million Jews.
    271 Thousand is a lot less than 6 million. And they weren’t all Jews.
    http://truedemocracyparty.net/wp-content/uploads/auschwitz.jpg
    *
    Schimbarea cifrelor victimelor de la Auschwitz de la 4 milioane (1989) la 1,5 milioane (2002), foto cu cele doua placi memorial.
    http://socioecohistory.wordpress.com/2011/03/02/jewish-estimate-sees-number-of- holocaust-dead-drop-to-2-8-million/
    *
    …despre Elie Wiesel
    To Noam Chomsky he’s a ‘terrible fraud’, to Norman Finkelstein he’s a ‘clown’, to Christopher Hitchens he was a ‘windbag’ and ‘poseur’ and to Israel Shamir he’s the (my favourite) “cry-as-you-pay Holocaust weepie”. So many great people with so many bad things to say about Elie Wiesel.
    *
    Yehuda Bauer is one of the more conscientious historians on the Holocaust.
    Why is Mr. Bauer, the Director of the Division of HoIocaust Studies at the Hebrew University of Jerusalem’s Institute of Contemporary Jewry, insisting that far fewer people, including far fewer Jews, died at Auschwitz than is commonly reported? “A historian’s first duty is to tell the truth,” Mr. Bauer said. And in this case the truth is horrible enough. Exaggerating the number of dead at Auschwitz, he said, “would only be grist for the mills of the deniers of the Holocaust.”
    http://www.fpp.co.uk/Auschwitz/Bauer/OOF_121189.html
    *
    “Ninety-nine per cent of what we know we do not actually have the physical evidence to prove . . . it has become part of our inherited knowledge.” prof. Robert Jan Van Pelt
    http://www.fpp.co.uk/Auschwitz/Pelt/99_percent_unproved.html
    *
    Decizie Unesco din 2007, de schimbare a titulaturii lagarului Auschwitz-Birkenau din lagar de concentrare in lagar de exterminare. (de ce abia in 2007?)
    http://www.foxnews.com/story/0,2933,287136,00.html#ixzz2IbcmQkPA
    *
    Banii pretinsi in numele supravietuitorilor pentru reparatii morale sint deturnati http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/Article.aspx?id=264859

  7. Oana says:

    Groaznic…

  8. aurel says:

    Din pacate memoria omenirii este foarte scurta si prea putin sau nimic nu se invata din greselile trecutului si ma tem ca mai devreme sau mai tarziu totul se repeta ,raul are radacini adanci!

  9. 88 says:

    [deleted by admin – inappropriate language]… evreilor! Un popor mai propagandist nu exista! Pana nu or sa … [deleted by admin – inappropriate language]… evreii nu va exista pace in lume! [deleted by admin – inappropriate language]… !

  10. Hauk Eric says:

    Dumnezeu sa-i odihneasca.

  11. manolache says:

    c inima poti avea sa omori copilasii nevinovati ??? macar de lasa femeile cu copii in viata….ti se rupe inima cand te gandesti la ei….de asta e bine sa mentinem pacea !! rugati-va pt pace!!! sper ca hitler sa arda in chinuri in iad…

  12. cozmin says:

    dar descrierile fotografiilor de unde sunt scoase, din jobenul fermecat?

  13. gabriel says:

    Ba [deleted by admin] voi?De unde stiti ma voi ca se duceau spre gazare?Ati facut schita lagarului?

  14. stalin says:

    arzi hitler in iad

  15. marica says:

    Dumnezeu nu exista ..Terminati cu rahaturile de genu’. Si daca exista Dumnezeu si permite toate mizeriile ce se intampla in lume inseamna ca e un jegos.

  16. ani says:

    Cand l-au rastignit pe Hristos,evreii l-au cerut din mainile lui Pilat si au spus citez din Matei 27 verset 25:Si tot norodul a raspuns:sangele Lui sa fie asupra noastra si asupra copiilor nostri.” si din pacate asta s-a intamplat in cel mai tragic mod.exista Dumnezeu.trebuie sa fii prea orb ca sa nu crezi.

  17. allysa says:

    Saracii oameni .Ce au simtit ei oare in acele momente de groaza? Oare au realizat ca defapt au venit acolo pentru a muri?

  18. allysa says:

    Daca nu ar fi fost adevarate acele fotografii nu se spunea aiurea ca sint din acel lagar .

  19. allysa says:

    Pai stiti dece nu au vrut sa arate mai multe documente si dovezi? Pentru ca au vrut pe atunci sa se stearga ori ce urma cei care au facut crimele sa nu fie trasi la raspundere pentru crimele facute.Acele fotografii au fost gasite de cineva.

  20. alynextreme says:

    Uneori fotografiile spun totul, groaznic si imi pare rau, ma simt putin socat.

  21. Myha says:

    Ma gandeam,daca toate tarile s-ar fi aliat impotriva lui Adolf Hitler,nimic din toate acestea nu s-ar fi intamplat! Imaginati-va zeci ,poate sute de milioane de soldati, care luau cu asalt Berlin-ul.Dar toti acesti lideri ai tarilor care au declarat razboi Germaniei,au pus interesele lor pe primul loc, si nicidecum suferinta evreilor!In opinia mea sunt niste nemernici!Pacat de acei soldati care si-au pierdut viata pe front,sa poata ei sta in fotoliile lor confortabile.Ganditi-va putin,de ce Rusia a fost cea care i-au eliberat pe evrei?In primul rand, ii depasea pe germani din pct. de vedere numeric,apoi trebuie avut in vedere ca au fost aliati,asadar le cunostea modul de operare.Sant convinsa ca exista si astazi vinovati care au scapat nepedepsiti.Bietii evrei,nici macar nu erau constienti de ceea ce avea sa se petreaca cu ei.

  22. Nisof says:

    [edit by admin – check your language] – CRIMINALI O TOT IAU CU […] SI “NAZIZMU” CÃ SÃ ASCUNDÃ CRIMELE […] COMUNISTI […] LENIN, TROTCHI, KAGANOVICI, YAGODA, FRENKEL, BERIA SI ECT. CARE AU OMORIT 90 DE MILIOANE DE OAMENI IN GULAGUL […]-COMUNIST SI IN SIBERIA! SI ASCUND IN SPATELE MINCINOS AL […] CA […] ANA PAUKER SI BANDA EI DE BANDITI […], CHISINEVSCHI, MEHR COHN, ZIS “MIRON CONSTANTINESCU”, BURACH TESCOVICI, ZIS “TEOHARI GEORGESCU” LOTHAR WÜRZEL, ZIS “LOTHAR RÃDACEANU” SI ALTI […] COMUNISTI […] CARE AU OMORIT PESTE UN MILION DE ROMÂNI! […], O TOT LUATI CU […] CÃ SÃ ASCUNDETI CRIMELE […] COMUNISTE […]! SÃ VÃ FIE RUSINE, […]!

  23. Elian says:

    Contemporan. Antisemitismul feroce este o boala psihica permanenta si dovedita ca
    fara leac. Este in fruntea listei de boli asemanatoare existente.

Comments are closed.