Al Doilea Război Mondial prin obiectivul lui Mikhail Savin

Fotografii militari au fost prezenți de multe ori cu camerele lor în locuri în care nu aveau aproape nicio șansă de a supraviețui. Datorită muncii lor, acum avem oportunitatea de a vedea istoria așa cum a apărut ea în fața obiectivelor acestor oameni curajoși.

Mikhail Savin fost unul dintre acești fotoreporteri. Instantaneele sale au devenit clasice ale genului. Mihail s-a născut în 1915 și a început să facă fotografii în 1941. A reușit să surprindă momente intersante cu retragerea trupelor societice din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, apărarea Moscovei, bătălia de la Kursk, apoi ofensiva sovietică în Europa. Savin avea un talisman pe care îl purta tot timpul cu el deoarece credea că îl ajută să supraviețuiască zilelor celor mai dificile și fără speranță. Era vorba despre un inel de porțelan dintr-o draperie.

Munca lui Mikhail Savin este una dintre cele mai bune mostre despre modul în care un fotograf profesionist ar trebui să-și trateze meseria, pentru că ne oferă șansa de a vedea războiul așa cum a fost cu adevărat.

Sursa: English Russia

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Al Doilea Război Mondial prin obiectivul lui Mikhail Savin

  1. ninel says:

    O colectie impresionanta de documente: http://humus.livejournal.com/

Comments are closed.