O zi în Bucureștiul lui Arne Lind. 1974

București // 1974

Arne Lind este un fotograf suedez care, în 1974, a participat alături de alți 10-15 suedezi la o excursie organizată de ministerul culturii din România.


În cadrul acestei excursii prin țară, Arne a petrecut o zi și în București, pe care a documentat-o într-o serie de fotografii care ne oferă o perspectivă inedită asupra capitalei, la mijlocul anilor ’70 și pe care le vom publica aici cu permisiunea lui.

Sursa: www.arnelind.com

This entry was posted in de pe net and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to O zi în Bucureștiul lui Arne Lind. 1974

 1. Andrei L says:

  Marfa !

 2. Jill says:

  Super photos in the … Scandinavian style… straight lines, individuals in their simple moves… in a capital of a prosperous year: 1974, under a communist regime, just before becoming a dictatorial age …

 3. Lucius says:

  A “dictatorial age” started already in Romania in 1945. Let’s point that between 1966 and approx.1983 Romania (despite the unpleasant presence of the Communist Party) had a decent life standing, a period of relative abundance, period that Romanians shall never have again. A metaphore: If Ceausescu’s regime was punching Romanians in the head 10 times a day, the democrats, after dec. 1989 are doing this100 times a day.

 4. First of all all the pictures were taken on the National Theater Esplanade. Second, they are sooooooo laden with stereotype and thesis statements. There is no humanity in those pictures, just ideological prejudice…

 5. ii putem gasi fotografiile si pe o pagina de Facebook? 🙂

Comments are closed.