Zona Cauzasi, demolari in 1985

Demolari

Cristian Malide ne trimite un nou set de imagini deosebite. Fotografiile surprind zona Cauzasi (in spatele Magazinului Unirea in perioada demolarilor din 1985.

Langa Magazinul Unirea in plina zona demolata.

Langa magazinul Unirea in plina zona demolata.

Fotografia de mai sus este realizata din spatele magazinului Unirea cu unghiul de vedere spre Piata Natiunilor Unite. O parte din spatiul eliberat va fi utilizat pentru extinderea magazinului cu corpul Splai. Interesant este ca in partea stanga a imaginii, un pic mai jos de vechea sigla a complexului Unirea, in departare printre copaci, se vad blocurile Adriatica si Agricola-Fonciera din Piata Natiunilor Unite.

In acest detaliu vedem in departare blocurile Adriatica si Agricola-Fonciera din Piata Natiunilor Unite. Pe latura stanga a Magazinului Unirea este vizibila sigla veche a complexului.

In acest detaliu vedem blocurile Adriatica si Agricola-Fonciera din Piata Natiunilor Unite. Pe latura stanga a Magazinului Unirea este vizibila sigla veche a complexului.

Locatia si unghiul probabil al fotografiei de mai sus

Locatia si unghiul probabil al fotografiei de mai sus

Fotografia este realizata din aproximativ acelasi unghi dar un pic mai la stanga. Pe fundal vedem blocul turn din Piata Natiunilor Unite

Fotografia aceasta este realizata din aproximativ acelasi loc dar cu un unghi ceva mai la stanga. Pe fundal vedem blocul turn din Piata Natiunilor Unite

Un al doilea cadru, tras un pic mai tarziu, ne prezinta o scena asemanatoare. Magazinul Unirea se afla in dreapta acoperit aproape complet de buldozerul din prim plan iar in fundal, pe mijlocul imaginii, distingem blocul turn din Piata Natiunilor Unite. Interesanta cladirea din stanga, acum nu mai exista.

Blocul turn din Piata Natiunilor Unite

Blocul turn din Piata Natiunilor Unite

Sigla este vizibila pe latura stanga a magazinului Unirea

Sigla este vizibila pe latura stanga a magazinului Unirea

Imaginea surprinde demolarile din zona Cauzasi

Imaginea surprinde demolarile din zona Cauzasi

Vedem in imaginea de mai sus o parte din cladirile din Cauzasi ce aveau sa fie demolate curand. Nu am reusit sa identific locatia sau unghiul dar Cristian Malide ne spune ca a fost realizata de pe terasa unui bloc din apropierea unei sinagogi, chiar de pe strada Cauzasi. In planul mai apropiat in dreapta apare o zona deja demolata.

Case din zona Cauzasi ce aveau sa fie demolate in 1985. Recunoasteti vreuna din ele?

Case din zona Cauzasi ce aveau sa fie demolate in 1985. Recunoasteti vreuna din ele?

Cu aceasta ocazie Cristian Malide ne propune si alte cateva imagini din zona realizate cu putin timp inainte de disparitia cladirilor. Sunt imagini inedite.

Alimentara pe strada Cauzasi lipita de o Sinagoga, fotografiate de pe strada Labirint

Alimentara pe strada Cauzasi lipita de o sinagoga, fotografiate de pe strada Labirint

Magazin de paine aflat la parterul unei cladiri de pe Calea Vacaresti, demolata in totalitate.

Magazin de paine aflat la parterul unei cladiri de pe Calea Vacaresti, sosea demolata in totalitate.

Capela IML, aflata aproximativ pe locatia actualei Biblioteci Naionale in constructie de pe Cheiul Dambovitei, fotografiata in 1985

Capela IML, aflata pe locatia actualei Biblioteci Nationale in constructie de pe cheiul dambovitei, fotografiata in 1985

Va reamintesc ca puterea acestui site nu poate consta decat in contributiile voastre. Pana acum am gasit multe fotografii remarcabile in albume de familie, este pacat sa ramana acolo. Ne putem bucura cu totii de ele.

This entry was posted in Colectia Cristian Malide, rare images and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

116 Responses to Zona Cauzasi, demolari in 1985

  1. Mihaela Balgradean says:

    Doamne, ce amintiri! Am locuit pe Poet Cerna, strada cu salcia cea mare, pana in anul 1969…am invatat la scoala 72, pe Anton Pann, intre 1959 – 1967, apoi am absolvit liceul Cuza in ’71 cand am inceput studiile la medicina…la IML am facut Legala in anul 6…ce copilarie frumoasa in Bucurestiul de atunci…si ce prietenii!
    Pastrez in minte multe imagini, cu toate srazile din jurul casei, scolii, liceului; ce scoli, ce profesori si ce colegi! Doar atat. Mi- ar placea sa mai vad imagini din timpul acela…n-a mai ramas aproape nimic din zona Traian, Cauzasi, Bradului, Dudesti, Sf Vineri, si mai departe stg, dr,…

  2. Catalin Senic says:

    Buna seara, ma numesc Catalin Senic si am locuit pe Calea Vacaresti colt cu Pitagora, deasupra merceriei si am invatat la 79. Mai tine cineva minte bataia dintre clasa 6A si 6B de la IML? Unii dintre noi au trebuit sa se tunda la chelie dupa incident! Dar meciurile de fotbal din curtea scolii, verile ’83-’84-’85?

  3. Florin says:

    Eu am locuit pana in 1975 pe Strada Bradului la numarul 5, dar am invatat la Scoala nr.79.
    Aveam doar 8 ani dar imi amintesc cand mergeam cu fratele mai mare la sanius pe strada Pitagora iar vara jucam fotbal sau tenis de camp , chiar pe strada ,pentru ca erau masini putine.
    Imi aduc aminte prima oara cand am fost la tir si abia tineam pusca, dar cu toate astea am tras.

  4. Paula Sternberg says:

    Buna ziua tuturor!

    Am locuit pe strada Haiducul Bujor vizavi de scoala (cred) 93 de pe aceiasi strada. Am invatat pina la sfirsitul clasei a sasea (anul 1973) cind am plecat cu familia in Israel. Mam intors in 2001, am vrut sa vad locul in care am crescut (cea mai frumoasa copilarie) dar nam gasit nimic. Este cineva care a crescut pe Haiducul Bujor prin acesti ani? Mar bucura foarte mult. Printre numele care le tin minte: Petre, Florin, Cristian, Dan si Luminita.
    Va rog sami scuzati greselile scrisului.

  5. nelu says:

    Da , am locuit in perioada aceea pe Haiducul Bujor nr 10 , numele meu este Nelu . Strada nu mai exista , am cautat prin harti virtuale , poate se numeste Romulus . Nici biserica nu mai e , au desfiintat si parculetul !

  6. nelu says:

    Pe Dan mi-l amintesc , am poza cu el si invatatoarea Bancila….mai erau Adriana si Eugen !

  7. ANGELICA says:

    BUNA ZIUA , ma numesc ANGELICA NICULAE si am locuit pe str, CAUZASI NR, 10 ! Peste drum era un teren de fotbal. Am invatat tot in 79, te cunosc CATALINE , mamele noastre erau prietene ! Ce iti fac suroriile GABI si MIHAELA ? FRUMOASE VREMURI PLINE DE AMINTIRI PLACUTE !

  8. Yolanda says:

    M-am nascut si am locuit pe str. Vacaresti nr. 51. (Tramvaiul 1 avea statie in fata casei). Am invatat la scoala primara nr. 93 de pe strada Haiducul Bujor intre anii 1961 si 1968 cand am plecat din Romania. Prietenele mele locuiau pe str. Bradului 4 (Elena Dumitru) si pe str. Pitagora (surorile gemene Gavrila). Locurile despre care povestiti au facut parte si din copilaria mea: derdelusul unde mergeam cu saniuta iarna, gradina de pe cheile Dambovitei langa str. Rovine si IML, Alimentara pe colt cu str. Cauzasi si sinagoga alaturata, libraria pe coltul cu Anton Pann, cinematograful Tomis si multe altele. La parterul casei in care am locuit se umpleau sticle cu sifon! Inca ceva care nu mai exista…

  9. Camelia says:

    si eu am locuit pe str. Bradului la nr 4 si am invatat la scoala nr 74

  10. Yolanda says:

    Buna Camelia, numele mi-e cunoscut, ai legatura cu Nuta (Elena) Dumitru? Locuia pe Bradului 4 si nu tin minte sa fii locuit acolo si alte familii. Vorbesc de anii ’60…

  11. BARBU says:

    Buna seara .eu am stat pe str, Labirint 61 SI VENEAM CU AUTOBUZ 42 pana la scoala 79 am facut scoala din clasa 1-4 si apoi 7-8 in scoala unde am stat si la internat a 7 C. 8 C. UN PROF DE GERMANA CAM TAMPIT DAR FFF BUN

  12. tatarul61dan says:

    buna ziua, cine a invatat la sc.74 clasa 8b anii 74 75 ? sunt dan, diriginta a fost parlea sa ma contacterze!

  13. tatarul61dan says:

    buna, daca cineva i invatat la scola 74 din mircea voda si a frecventat clasa 8b diriginta parlea in anii 74 75 sa ma contacteze pe mail tip61buc@yahoo.com

  14. Intresant, a ajuns ca prezentarea la Alcoolicii Anonimi, fiecare zice “Buna, eu ma Numesc Cristian M. Ioan si am facut scoala la …”
    Eu am locuit pe Labirint 70 pe coltul cu Parfumului, vizavi era Consiliul Popular, cum se numea atunci Primaria de sector. Statia lui 142 era chiar sub geamul meu!
    La scoala mergeam pe jos, am invata la Sc. 73, Brabu Delavrancea, care avea deja pe atunci o suta de ani vechime. Scoala este in picioare si azi, marcheaza limita zonei demolate. A fost renovata, dar lipseste o parte din curte, a mai disparut farmecul …
    In clasele primare, am avut ca invatatoare pe mama lui Iurie Darie!
    A invata cineva la sc. 73?
    Mai este careva de pe Labirint?

  15. cornel says:

    Si eu am fost elev al scolii 93 de pe Haiducu Bujor.Cornel ma numesc, promotia 70.As dori sa iau legatura cu fosti colegi.Ma puteti gasi la nr. de telefon 0238 512 000.Va rog sa specificati ca sunati in legatura cu scoala.
    Imi aduc aminte cateva nume:
    Nicolau Valentin
    Nita Ion
    Eftimescu Marian
    Radu Gelu
    Jiman Vasile
    Gurban Ion
    M-as bucura sa pot lua legatura cu fostii colegi.

  16. cornel says:

    Stanciu Cornel sunt.Am invatat la scoala 93, strada Haiducu Bujor , generatia ’70.As dori sa iau contact cu fostii colegi.
    Daca vedeti acest mesaj va rog sa ma contactati la nr: 0723949157 .
    Imi mai aduc aminte cateva nume: Eftimescu Marian, Jiman Vasile, Guman Ion.

Comments are closed.