O harta a Bucurestiului interbelic – Update!

Hartile nu sunt specificul acestui site dar cred ca este important sa localizam unele dintre imaginile publicate. Contextul poate fi un element interesant. Totodata, o harta veche este intodeauna amuzanta. Documentul nu este datat dar pare realizat undeva in perioada 1935-1940.

Update!

Harta se poate downloada. Don’t forget to say thank you! :)

_________________________________________________________
Drepturi de autor si preluare

Acest material se poate prelua liber pentru orice fel de utilizare, exceptand utilizarea comerciala. Singura conditie o reprezinta mentionarea sursei.

Donatii

Muzeul de Fotografie reprezinta o initiativa independenta realizata in scopul de a pune in valoare si de a aduce la cunostinta publicului subiecte si materiale fotografice deosebite. Daca va place, puteti sa ne ajutati sa mergem mai departe. Suportul financiar este foarte important atat pentru costurile de intretinere ale acestui site cat si pentru noi achizitii. Statisticile arata ca suntem urmariti de un public numeros, chiar si sumele mici sau foarte mici devin importante in acest context. Daca vrei sa ajuti, afla aici cum poti sa o faci.

This entry was posted in Colectia Alex Galmeanu, not especially on topic and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

109 Responses to O harta a Bucurestiului interbelic – Update!

 1. stefanjurca says:

  După părerea mea, harta este făcută înaintea anului 1932, deoarece lipsește blocul evreesc de pe strada Bibescu Vodă construit în anul 1932 iar pe harta 1935-1940 nu se vede.

 2. Pardus Panthera says:

  Multumesc pentru harta! Imi este de folos pentru realizarea unui eseu legat de istoria strazii Calea Serban Voda!

 3. Pingback: Imobiliare - Page 1603

 4. nemo says:

  BUNA IDEE ! MERSI MULT !

 5. puiu says:

  Multumesc pentru harta ! Poate una mai amanuntita ?

 6. bogdan says:

  Multumesc.
  Indraznesc sa te intreb cum ai procurat-o?
  email-ul meu este bogda.sandric@cimec.ro
  Toate cele bune

 7. DanielS says:

  Alex, La multi ani si mii de multumiri pentru harta!
  Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate ca sa ne mai poti bucura cu astfel de surprize.
  Observ pe harta asta ca numele strazii mele se ortografia altfel (este trecut SILIVESTRU in loc de Silvestru, cum este de ani buni, tot asa cum Biserica este Sf. SILIVESTRU pe aceasta harta ). Avand in vedere ca am Cartea abonatilor telefonici din Bucuresti editia 1937 si ca acolo este numita SILVESTRU (fara “I”), putem trage unele concluzii privind vechimea ei (coroborat si cu alte informatii)

 8. alphred says:

  “Piatra de temelie s-a pus în 23 august 1935″ pentru biserica Domenii de pe strada Manastirea Casin, nici ea nu apare in harta.

 9. vrc67tm says:

  Eu cred ca aceasta harta este editata dupa anul 1939 intrucit nu cred ca o strada a Bucurestilor ar fi fost denumita dupa un prim ministru in viata. Priviti careul 13 – F , intre bulevardele Stirbei si Calinderu : este bul. Armand Calinescu care a fost asasinat in septembrie 1939.

Leave a Reply