Rudolph Valentino

Schimband un pic registrul, mergem pe taramuri hollywoodiene ca sa il intalnim pe Rudolph Valentino, un fel de Brad Pitt al anilor 1920. Povestea lui Valentino (nu are legatura cu mult mai celebrul creator de moda), este una destul de clasica. Asa cum ii sade bine unei vedete de talie internationala, a inceput de jos. S-a nascut in Italia unde nu prea i-a placut cartea, a incercat sa gaseasca de lucru in Paris si inca o data in Italia dar neavand nici un succes a preferat cai necunoscute si a emigrat. A trecut ca un anonim de rand prin centrul de triere de a Ellis Island (prin 1913) si a facut cum a facut de a ajuns sex-simbol si male-icon in industria cinematografica americana.

A murit tanar, la 31 de ani, dar a reusit sa rupa multe inimi in doar noua ani de cariera. Ca tip de imagine insa, stilistic vorbind, a resistat mult mai mult. Exista influente ale acestui sablon de sex-simbol costumat si gelat chiar si in zilele noastre. Personajele masculine din videoclipul piesei Vogue a Madonnei, ca sa aleg cel mai slab dintre exemple.  Mai multe despre Valentino gasiti pe Wikipedia.

_________________________________________________________

Drepturi de autor si preluare

Acest material se poate prelua liber pentru orice fel de utilizare, exceptand utilizarea comerciala. Singura conditie o reprezinta mentionarea sursei.

Donatii

Muzeul de Fotografie reprezinta o initiativa independenta realizata in scopul de a pune in valoare si de a aduce la cunostinta publicului subiecte si materiale fotografice deosebite. Daca va place, puteti sa ne ajutati sa mergem mai departe. Suportul financiar este foarte important atat pentru costurile de intretinere ale acestui site cat si pentru noi achizitii. Statisticile arata ca suntem urmariti de un public numeros, chiar si sumele mici sau foarte mici devin importante in acest context. Daca vrei sa ajuti, afla aici cum poti sa o faci.

This entry was posted in Colectia Alex Galmeanu and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Rudolph Valentino

  1. M says:

    Buna ziua. Va rog sa imi trimiteti adresa de e-mail la care va pot contacta.

    Multumesc!

  2. karina says:

    Felicitari pt articol!

Comments are closed.