Masini de fite si femei in 1974

Univeristate

Avem o prima imagine propusa de unul din vizitatorii site-ului. Fotografia este realizata de Cristian Malide in vara anului 1974 la Intercontinental cu vedere spre Piata Universitatii. Este interesant ca surprinde foarte bine contrastele din acea vreme (prezente si astazi in multe cazuri). In stanga, parcate in fata Inter-ului avem masini de fite, straini cu bani si femeile din dotare iar in partea dreapta in departare cateva automobile modeste ale localnicilor si autobuze populare.

Fotografia originala ar fi putut cuprinde mai mult din piata, inclusiv vechiul bloc Dunarea distrus de cutremurul din 1977. Din pacate (lucru des intalnit la aparatele de fotografiat din perioada) o parte din cadru a fost suprapus pe cadrul urmator. Chiar si asa fotografia ramane un document important.

Fotografia originala ar fi putut cuprinde mai mult din piata, inclusiv vechiul bloc Dunarea. Dar chiar si asa, ramane un document important.

Cadrul original ar fi putut cuprinde mai mult din piata, inclusiv vechiul bloc Dunarea. Dar chiar si asa fotografia ramane un document important.

Avand in vedere un articol recent, nu pot rata o astfel de analogie. Diferenta este de 30 de ani.

Avand in vedere un articol recent, nu pot rata o astfel de analogie. Diferenta este de 30 de ani.

Nu in ultimul rand vreau sa va reamintesa ca puterea acestui site nu poate consta decat in contributiile voastre. Am gasit foarte mule fotografii remarcabile in albume de familie, este pacat sa ramana acolo. Ne putem bucura cu totii de ele.

This entry was posted in Colectia Cristian Malide, rare images and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Masini de fite si femei in 1974

  1. Seagull says:

    Pretty amazing.

  2. deci e boala veche…
    alex, limitezi arhiva doar la bucuresti, sau intreaga tara poate contribui? (ma refer, bineinteles, la locatia fotografiei)

  3. alex_galmeanu says:

    @ radu sinisteanu: nu limitez arhiva in nici un fel. nu este vorba doar de bucuresti sau de Romania. Pot fi imagini de oriunde sau oricand, important este sa gasim un impact vitual, sa avem imagini ce au valoare documentara, inedite, cu mesaj, etc.

  4. Pingback: » Fiţele – o boală cu tradiţie în România Catalin Pop

  5. netten.ro says:

    Super Tareeeeeee!!!!!!! :))))

  6. sandu ionut says:

    fff interesante..felicitari pentru ce adunati aici

  7. n/a says:

    aratau bine la vremea lor

  8. n/a says:

    mie m-i se par foarte interesante masinile, imi plac mult masinile de epoca.

  9. n/a says:

    asta da masini de fitze 😛

  10. cristi says:

    am si eu o masina de epoca din anu 74 si e intretinuta inca mai functioneaza numai ca are mici modificari adica nu mai are prelata e invelita cu tabla

  11. Bogdan says:

    in prima poza unde se observa 3 masini ”de fitze” , aceea bleu din stanga este Lancia Fulvia, in mijoc tot Lancia dar nu stiu ce model, iar in dreapta Corvette Stingray.
    frumoase…..

  12. Pingback: Fiţele – o boală cu tradiţie în România | Catalin Pop – Blog

  13. abc says:

    Prima masina e o Lancia Fulvia Zagato, produsa intr-o serie mai mica decat Fulvia standard, adica cea din spatele ei. Cea din dreapta e un Maserati Indy.

Comments are closed.