Mai putine reclame, mai multa fotografie

Expoziţie de fotografie pe faţadă FNAC de pe B-dul Constituţiei din Sevilia, Spania. Foto: AG

Uneori, faţadele marilor magazine de produse electronice, pot găzdui expoziţii fotografice. Aşa se întâmplă şi în cazul FNAC din Sevilia. Sigur, s-au mai văzut expoziţii în exterior sau pe faţade, dar modul elegant şi totodată vizibil în care este realizată această expunere cred că merită un pic de atenţie.

Afișul expoziției. Foto: AG

În cazul de faţă este vorba de o serie de fotografii realizate de Aitor Lara, având ca subiect scene de culise realizate cu ocazia spectacolelor de coridă din Sevilia. Fotografiile sunt de altfel adunate şi într-un volum numit “Maestranza”, ce se găseşte de vânzare în schimbul a 35 de euro la magazinul “Plaza del Torros de la Maestranza” din acelaşi oraş.

Albumul "Manestranza", de vânzare la "Plaza del Torros de la Manestranza" din Sevilia. Foto: AG

Despre carte se mai spun următoarele:

“This work in the Bull Ring of Seville, consists of photographs which are a part of a project undertaken in 2001 titled the Real Maestranza de Caballeria of Seville. The spring festivals of Seville change the Maestranza into one of the most important bull fight events. Many visitors join the Seville citizens to attend these bull fights.
These photographs capture the interior world of the bullring, background scenarios and situations at the bullfights, but are not actually a part of them. This group of images wants to show the people who work inside the bullring and also those who come to enjoy the spectacle.
The project shows certain trades and crafts, which pertain to a world very proud of its art that belongs to the past as well as to the present.”

Pagini din același album. Foto: AG

Așa că dacă aveți drum prin Sevilia…

This entry was posted in events, news and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Mai putine reclame, mai multa fotografie

  1. acest lucru este super. Ce idee minunata. Mă întreb cât de scump ar fi, de fapt?! Sunt de acord că mai multe persoane l-ar vedea şi este reconfortant sa vezi un nou mod de a expune fotografii. Vă mulţumim pentru partajarea. Kathleen

  2. Alex says:

    Am fost in martie 2010 la Sevilla si chiar am facut o fotografie a fatadei FNAC, foarte asemanatoare cu cea publicata aici. Din pacate la reintoarcerea in tara (Australia), am pierdut o multime de imagini din Spania. Multumesc Alex si pentru introducerea in lumea lui Aitor Lara.

Comments are closed.