Povestea fascinantă a lui Vivian Maier

În 2007, agentul mobiliar John Maloof a cumpărat o cutie cu 30.000 de negative în schimbul a numai 400 de dolari. Uimit de calitatea fotografiilor, Maloof a început să caute detalii despre autorul lor și a descoperit că au fost realizate de o anume Vivian Maier, fotograf amator care a lucrat ca bonă timp de 40 de ani.

Apoi, Maloof s-a decis să cumpere și celelalte cutii cu negative, aducând colecția la un număr impresionant de 10.000 de imagini. Există voci care susțin că Maloof l-a descoperit pe cel mai mare fotograf al străzilor din secolul 20.

Vivian Maier a realizat o colecție de peste 100.000 de fotografii cu oameni și peisaje urbane din Chicago, în cea mai mare parte.

După ce imaginile au fost făcute publice, oamenii și-au dat seama că fotografiile lui Vivian Maier, pe care nu le-a arătat nimănui pe parcursul vieții sale, erau de același calibru cu fotografiile unor fotografi renumiți din aceeași perioadă.

Urmăriți trailerul pentru documentarul “Finding Vivian Maier” care spune povestea uneia dintre cele mai mari descoperiri fotografice din istoria recentă.

Sursa: PetaPixel

This entry was posted in de pe net and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Povestea fascinantă a lui Vivian Maier

  1. Sarghi Horia says:

    Am aflat si eu de ea anul trecut si am ramas socat.Fotografiile sunt extraordinar de expresive si nu pot decat sa ma bucur de intamplarea care le-a adus si in fata mea.

  2. Superb! Superb! Ce întâmplare fericită!

Comments are closed.